Rönnäng

– Här finner ni underbara badplatser och trevliga restauranger.

Rönnäng – en fin liten fiskeort

Rönnäng ligger längst ut på sydvästra Tjörn som är västkustens näst största ö. Här finns en mysig bar & restaurang som ligger precis vid vattnet, där kan ni njuta av god mat och dryck samtidigt som båttrafiken sakta passerar alldeles intill. I Rönnäng finns också kiosk, badplats och en bit bort Ica butik, kyrka, pizzeria och frisör. Härifrån går färjan till de bilfria öarna Tjörnekalv, Åstol och Dyrön. Att utforska dessa pittoreska små övärldarna är något man absolut inte får missa.

Kåreviks badplats

I Rönnäng finns också Kåreviks badplats som har gräsytor, en lång sandstrand, klippor, badbryggor, hopptorn, svikt och toalett.

Bilfria öar & Vandringsleder

Från Kyrkvägen finns en vandringsled upp till Tjörnehuvud, det är en bitvis brant stig men väl uppe är det värt varje steg. Härifrån ser du Västerhavet, Marstrandsfjorden, Marstrands fästning, Dyrön, Åstol, Tjörnekalv och Klädesholmen, utsikten är storslagen. Vill man gå en enklare väg, finns det en vandringsled över Tjörnehuvuds lägre delar till Kalvesund och Ropekullen.

Att göra i närområdet

I närområdet finns Salt & Sill en fantastisk restaurang & skärgårdskrog som ligger på Klädesholmen, I Bleket finns Lottas kända surdegsbageri och ett stycke bort Loppis i Ladan en lantlig secondhand butik på 300 kvm. På Mölnebo ekologiska odlingar kan du köpa kravmärkta grönsaker (beroende på säsong) och plocka sommarblommor.

Det berömda Akvarellmuseet finns i grannorten Skärhamn där hittar du också flera skärgårds restauranger samt små butiker med hantverk och glöm inte Klädesholmens Fisk & Skaldjur med dagsfärsk fångst.