Restauranger på Orust, tre tips

okt 26, 2021 | Okategoriserad

På Orust finns det en mängd olika mysiga och trevliga restauranger. Vi vill tipsa er om tre mysiga restauranger som är väl värda att besöka.

Fröken Trulls

En fantastisk restaurang som ligger i Ellös på Orust. Här hittar du underbara bakverk och god mat. Avnjut en fika eller måltid i deras unika miljö blank antika möbler. De som inreder Fröken Trulls är Godsmagasinet och alla möbler där inne kan du köpa med dig. Precis intill restaurangen finner du också Morlanda Handelsträdgård.

Fröken Trulls har även Afternoon Tea med goda matbitar och bakelser. Ett tips är att hålla utkik på deras sociala medier samt hemsida för att inte missa deras aktiviteter som de anordnar.

Fröken Trulls hemsida hittar ni HÄR

Petersons Krog

På den idylliska skärgårdsön Käringön hittar ni Petersons Krog precis intill havet. I en rustik och pittoresk miljö kan ni avnjuta fantastisk mat med utsikt över havet. Här kan ni äta kött, fisk, skaldjur, vegetariskt eller varför inte bara ta något gott att dricka och njuta över utsikten och miljön?

Till Käringön tar ni er med färja från Tuvesvik på Orust som går året runt. Käringön är en liten ö men med flera restauranger, butiker, mataffär, badplatser och fantastiska gångvägar runt om på ön. Det finns även lekplats och en lite badplats med strand för barnen. Det är en mycket populär ö på sommaren och hit kommer många med sina båtar till deras gästhamn, det är full fart på ön med folk i alla åldrar.

Petersons Krog’s hemsida hittar ni HÄR 

Restaurang Bryggvingen

Som ni kan höra på namnet ligger restaurang Bryggvingen på en brygga på ön Lyr som ligger på Orust. Hit kommer du både med färja eller med egen båt. Kommer man med egen båt erbjuder restaurangen gratis bryggplats. Avnjut god mat precis intill havet. Det finns även en fiskaffär där du kan köpa fick och skaldjur, västkustens specialitet, de fiskar själva och är ute 1-3 gånger i veckan med fiskebåt. Där säljer de även Take Away, mejerivaror, hembakat bröd, glass, färsk frukt och grönsaker.

När ni väl är på Lyrön kan ni passa på att gå de vackra vandringsvägarna på ön som, hela leden är totalt 1 mil lång.

Bryggvingens hemsida hittar ni HÄR

Boende

Hos oss på Kobbar & Skär kan ni såklart boka ert boende och passa på att besöka dessa restauranger på Orust, gör utflykter på ön och upptäck alla fina platser som finns här.

Se våra stugor/hus HÄR

Bilder från Södra Bohuslän Turism

Andra inlägg:

Att göra på Orust

Att göra på Orust

Under tiden vi väntar på sommaren utforskar vi lite på Orust. Det finns mycket att göra på Orust och på sommaren finns det ännu mer. Än är det bara januari och det är...

läs mer
Stuga vid strand

Stuga vid strand

Denna fantastiska stuga vid strand går att hyra. Stugan ligger i härliga Kavlanda Brygga som ligger mellan Orust och Bokenäs. Stugan har två sovrum samt ett loft med...

läs mer