Att göra på Orust

jan 24, 2022 | Okategoriserad

Under tiden vi väntar på sommaren utforskar vi lite på Orust.

Det finns mycket att göra på Orust och på sommaren finns det ännu mer. Än är det bara januari och det är ett tag kvar till sommaren. Men, tiden går fort och vips kommer det vara fullt med sommargäster i husen, på badplatserna och uteserveringarna. Vad vi längtar!

Elvis, en Cockerpoo Hund

Vår hund Elvis, en cockerpoo hund, sitter på bryggan i Henån och väntar på hundflickorna som gästar Orust under Sommaren. Vi både längtar till sommaren med ljumna sommarkvällar, soliga dagar och den vackra sommar-naturen.

Fröken Trulls

Efteråt besöker vi Fröken Trulls, kikar på deras paddelbana som de har och äter därefter en varmt, underbart god gulaschsoppa. Hit är även hunden välkommen. I denna mysiga, unika restaurang finner du antika möbler, som dessutom går att köpa, god fika, fantastisk mat och även en handelsträdgård i anslutning till restaurangen. Utomhus finns det små bås som ni kan sitta i under fikapausen.

Här kan ni läsa mer om deras meny och evengemang.

Morlanda Naturreservat

Mitt på Orust finner vi Morlanda Naturreservat. I naturreservatet hittar du även en av länets största gårdar, Morlanda Säteri, som har stora odlingsmarker på den västra delen som dessutom har medeltida anor. Huvudbyggnaden är sedan 1670-talet och ska därmed vara Bohusläns äldsta träbyggnad.

Centralt i reservatet finns det en golfbana. Vid Malö Strömmar, inom naturreservatet, finns det badvänliga klippor och vackra sandstränder. Från Svens Altare, som är reservatets högsta punkt, har man en fantastisk vidsträckt utsikt mot både barrskogsdominerade Storehamn och även mot det vackra skärgårdslandskapet.

Gullholmen

Gullholmen är en av Orusts bilfria ökar. Dit måste man ta båten från Tuvesvik. Går man upp för de moderna trapporna på berget har man en fantastisk utsikt.

Boka boende

Passa på att boka boende genom oss om ni också vill upptäcka dessa ställen med en roadtrip. På grannön Tjörn finns det också massor att upptäcka!

Andra inlägg:

Stuga vid strand

Stuga vid strand

Denna fantastiska stuga vid strand går att hyra. Stugan ligger i härliga Kavlanda Brygga som ligger mellan Orust och Bokenäs. Stugan har två sovrum samt ett loft med...

läs mer