Allmänna villkor 2023-2024
Vandrarhem

Öppettider 2024

6 april – 18 juni
Gruppbokningar/Företag/Event eller vid behov

18 juni – 11 augusti,
Alla dagar

11 augusti – 15 oktober
Gruppbokningar/Företag/Event eller vid behov

Öppet för förbokade rum/stugor
Incheckning tidigast kl 15.00- 18.00*
Utcheckning senast kl 11.00 

Övrig tid är receptionen öppen
8.00 – 11.00 / 15.00- 18.00
* Vid förhinder att checka in senare än 18:00 för förbokade rum, måste vandrarhemmet meddelas och en överenskommelse träffas om senare incheckning.
Annars anses att bokningen är avbokad och kan hyras ut till andra gäster.

Legitimation
Gäster måste kunna uppvisa legitimation vid ankomst.

Rökning
Vandrarhemmet rökfritt. Alla utrymmen är utrustade med rökdetektorer. Gäst som röker i något av vandrarhemmets lokaler kan komma att debiteras 4 000 kr i saneringskostnad. Larm på grund av rökning eller annan oaktsamhet kan leda till åtal. Kostnad för brandkårsutryckning kommer debiteras gäst.

Bokningsvillkor

Gästen är införstådd och godkänner detta som ett avtal med Kobbar & Skär Vandrarhem under sin bokade vistelse.

Vi tillämpar förskottsbetalning vid bokningstillfället. Bokning och betalning sker digitalt i förskott med kreditkort/kontokort via vandrarhemmets hemsida. Kreditkortet ska var utställt på en av gästerna och kunna visas upp tillsammans med legitimation.

Återbetalning enligt avbokningsreglerna nedan.

Endast de gäster som anmäldes och checkade in i den betalda bokningen har rätt att bo (övernatta) på vandrarhemmet. Alla gäster ska vid behov kunna styrka sin identitet med giltig ID-handling.

Bokningen är bindande
Bokningen blir bindande när ni betalt för vistelsen.

Avbokningsregler via vår web/telefon
Du kan avboka gratis fram till 5 dagar (kl 12:00) före ankomstdagen. Om du avbokar inom 5 dagar (kl 12:00) före ankomstdagen blir avbokningsavgiften det totala priset för bokningen. Om du inte dyker upp kommer kostnaden för utebliven ankomst motsvara avbokningsavgiften. Rummet/rummen förblir bokade fram till och med 19:00 ankomstdagen därefter förfaller bokningen och blir tillgänglig för andra att boka*.

* om inte en överenskommelse om senare incheckning med vandrarhemmet har träffats.

Avbokning via extern bokningskanal
Avbokning sker endast via kanalen du genomförde din bokning via. Läs dina avbokningsregler på bokningsbekräftelsen som du har mottagit från den kanal du bokade via. Avbokningsreglerna kan variera från dessa sidor.

När ska jag betala?
Ni ska betala för bokningen direkt vid bokningstillfället.
Ett kortnummer behöver anges vid bokning. Vi accepterar betal- och kontokort utgivna av Visa, Mastercard.

När bokningen/betalningen är genomförd får du en bokningsbekräftelse till den e-post du har angivit. I mejlet får du får också en länk till bokning/avbokning.

Bokning/avbokning
För att se/avboka klickar du på länken(bokning/avbokning) du fick i bokningsbekräftelsen och anger ditt femsiffriga bokningsnummer, samt ditt efternamn. Här kan du se och eventuellt avboka inom ramen för avbokningsreglerna.

Bokningsansvarig
Den som bokat är ytterst ansvarig som officiell kontaktperson.
Både för sig och/eller övriga gäster i sitt sällskap och därmed ersättningsskyldig för eventuella skador eller kostnader som han/hon eller sällskapet orsakat vandrarhemmet eller tredje part.

Falskt larmuttryckning/Lösöre/Lakan/Nycklar/Städning
Bokningsansvarig är också ersättningsansvarig för kostnader för falsk larmutryckning i de fall gästen eller sällskapet orsakat sådan. Vid falsklarm till Räddningstjänst på grund av rökning eller annat debiteras en kostnad om 7.000 kr.
Bokningsansvarig är ersättningsskyldig för det lösöre som de övernattande gästerna i sällskapet skadat eller olovligen för bort från vandrarhemmet eller övriga utrymmen av fastigheten.

Bokningsansvarig är också ansvarig för att hyrda lakan och handdukar lämnas kvar vid avresan. Saknas lakan och handdukar, blir gästen ersättningsskyldig för dem,
50 – 500 kr/set. Beroende på vad som saknas.

Bokningsansvarig ansvarar också för att samtliga nycklar återlämnas i receptionen före avfärd. Vid förlorad nyckel debiteras bokningsansvarig för framtagning av nya nycklar och omläggning av låscylinder till ett minimibelopp om 3.200 kr.

Bokningsansvarig godkänner att alla kostnader som han/hon, eller de personer som är i dennes sällskap, har åsamkat debiteras det kreditkort/kontokort med vilken bokningen betalades eller med separat faktura.

Bokningsansvarig ansvarar för att rummet lämnas städat och snyggt, det vill säga i samma skick som vid incheckningen. Ostädat rum debiteras med 300 kr. Det går att boka städning senast dagen före avresa för 150 kr.